Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Carol I si bipartidismul romanesc (1866-1914) - Cosmin Stefan Dogaru

Carol I si bipartidismul romanesc (1866-1914) - Cosmin Stefan Dogaru
-10%
Preț: 37,80 lei
42,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 6 Apr. 2020
ISBN: 9786065373013
Anul publicării: 2015
Pagini: 384
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Indelungata domnie de 48 de ani a lui Carol I, Principele si apoi primul Rege al Romaniei, a suscitat si suscita in continuare interesul istoricilor, fiind analizata fie in ansamblu, fie secvential, prin abordarea unor aspecte sau momente semnificative, din perspective care au variat in timp. Ceea ce ne propune tanarul Cosmin-Stefan Dogaru in lucrarea de fata, ce a constituit teza sa de doctorat in stiinte politice, este studierea si analiza faptelor istorice din perspectiva politologica, mai exact a unui anume segment: constructia sistemului bipartidist in Romania si rolul jucat de Carol I, Seful statului, in aparitia, evolutia si consolidarea acestuia, cu consecinte importante asupra stabilitatii politice interne si dobandirea unui prestigiu extern considerabil, pe deplin respectat de celelalte popoare balcanice, dar si de Marile Puteri.
Plasandu-se pe linia abordarilor istoriografice anterioare, nu putine de altfel, dar dintr-o perspectiva diferita, demersul autorului este cu siguranta unul original si oportun, rezultatul cercetarilor sale, de durata, concretizandu-se printr-o imagine cuprinzatoare, echilibrata, cu particularitatile sale bine subliniate la nivel interpretativ si bine argumentate documentar, asertiune demonstrata atat de sursele documentare edite si inedite studiate, cat si de lista bibliografica destul de consistenta si variata.
Sorin Liviu Damean

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.053 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.