Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Conflicte inghetate si uitate din statele post-sovietice - Ceslav Ciobanu

Conflicte inghetate si uitate din statele post-sovietice - Ceslav Ciobanu
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 15 Apr. 2021
ISBN: 9786069088739
Anul publicării: 2019
Pagini: 224
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Ceslav Ciobanu (n. 1952) este profesor de economie la Virginia State University din Statele Unite. A fost consilier al presedintelui rus Mihail Gorbaciov in relatiile cu tarile din Europa Centrala si de Est, consilier al primului presedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, ministru al Privatizarii si Administrarii Proprietatii de Stat, viceministru al Afacerilor Externe si ambasador al Republicii Moldova in SUA. Carti publicate: Frozen and Forgotten Conflicts in the Post-Soviet States (2009), Economics, Life and You (2013), Economics, Society, Technology and You (2017). Dintre numeroasele sale studii si articole, amintim: Mikhail Gorbachev: The Decay of Socialism and Renaissance of Eastern Europe (2004); Economics, and Politics of Reforms and Democratization in Emerging Markets (2014); Political Economy of “Frozen Conflicts” (2008); The Global Financial Crisis (2010); Knowledge Economy – a New Paradigm of Economic Growth (2012).

Situatiile nelinistitoare si incerte inca persista in fostele state sovietice Moldova, Georgia, Armenia si Azerbaidjan, reprezentand o amenintare serioasa pentru stabilitatea societatii civile si a institutiilor democratice, precum si pentru respectarea drepturilor omului. Strigatul „fara pace, fara razboi” conduce la consolidarea regimurilor separatiste si le transforma in state de facto. In acelasi timp, acest impas submineaza suveranitatea si integritatea teritoriala a statelor legitime, obstructionand dezvoltarea lor politica, sociala si economica si contribuind la o stare de tensiune permanenta. Ceslav Ciobanu identifica radacinile istorice ale acestor conflicte si propune solutii eficiente, acordand atentie factorilor externi, precum UE, ONU si relatia dintre Rusia si Statele Unite.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.099 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.