Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Destin de istoric. In Honorem Dinu C. Giurescu - Cezar Avram, Dinica Ciobotea, Vladimir Osiac

Destin de istoric. In Honorem Dinu C. Giurescu - Cezar Avram, Dinica Ciobotea, Vladimir Osiac
-10%
Preț: 60,30 lei
67,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 8 Apr. 2020
ISBN: 9786065371170
Anul publicării: 2012
Pagini: 720
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

CUVANT DE INTAMPINARE
IN HONOREM ACAD. DINU C. GIURESCU
Relatia Craiovei cu Academicianul DINU C. GIURESCU dureaza de peste patruzeci de ani. Oamenii din orasul nostru, reprezentativi pentru cel putin trei institutii culturale si stiintifico-academice si-au intersectat activitatile intelectuale cu Domnia Sa, reusind sa impuna si sa multiplice pozitiile deosebite ale Craiovei si Olteniei in istoria neamului, in cele mai importante sinteze si monografii tematice.
Prin pozitiile de mari istorici ale lui Constantin C. Giurescu si Dinu C. Giurescu, Editura „Scrisul Romanesc” a primit impulsul noului drum de prestigiu in cultura romana a anilor ’70 din secolul trecut, atunci cand mari probleme ale istoriografiei romanesti si-au gasit impliniri tipografice, in ciuda aprigei cenzuri comuniste, prin lucrari de referinta pana astazi despre formarea si continuitatea poporului roman in epoca de inceput a Evului Mediu.
Primaria Municipiului Craiova a evaluat relatia cu istoricul DINU C. GIURESCU, onorandu-l si onorandu-se pe ea, in acelasi timp, cu titlul de Cetatean de onoare.
Si s-a implinit omagiul catre Domnia Sa de catre Universitatea din Craiova, atunci cand i-a conferit, la propunerea Facultatii de Istorie-Filozofie-Geografie, titlul de Doctor Honoris Causa (22 noiembrie 2002).
Acum, la ceas aniversar, comunitatea universitar-academica din Craiova a gasit prilejul nu numai sa-si exprime omagiul sau afectuos, dar sa si consolideze, la nivel institutional, o relatie cu adevarat frumoasa si fructuoasa, de colaborare, in care formatorul a fost Domnul Academician DINU C. GIURESCU, iar discipolii sai craioveni au creat teme si opere prin care au adunat suficiente atuuri in recunoasterea unei scoli istorice distincte.
In psihologia noastra, unde olteanul si-a manifestat fara ingradire independenta si demnitatea, s-au intalnit doua spirite curate, pure si puternice in tot ceea ce constiinta nationala poarta ca forta si tarie in deplinatatea termenului si in fiinta fiecaruia.
Domnule Profesor, Domnule Academician,
Va asiguram de totala noastra admiratie. Suntem mandri de a va fi alaturi si de a avea girul stiintific si moral al Domniei Voastre in demersurile noastre sociale si carturaresti.
 
Dan Claudiu Danisor
Rectorul Universitatii din Craiova

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.