Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Economia comunitatilor paleolitice de pe Valea Bistritei. Perspectiva arheozoologica - Valentin Mircea Dumitrascu

Economia comunitatilor paleolitice de pe Valea Bistritei. Perspectiva arheozoologica - Valentin Mircea Dumitrascu
-10%
Preț: 29,43 lei
32,70 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 2 Apr. 2020
ISBN: 9789738966710
Anul publicării: 2008
Pagini: 128
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Analiza resturilor osoase, corelata cu analiza industriei litice si a materiilor dure animale, ca si cu celelalte domenii implicate in cercetarea arheologica, contribuie la mai buna cunoastere a modului de viata a populatiilor de vanatori-culegatori paleolitici si a relatiilor dintre acestea si mediul natural in care au trait.
Studiile faunistice au dus la progrese evidente in cunoasterea sezonalitatii ocupatiilor, a strategiilor de vanatoare, functionalitatii asezarilor, precum si in ceea ce priveste mobilitatea comunitatilor umane si teritoriile de exploatare.
In unele dintre siturile de pe Valea Bistritei (Lespezi si Poiana Ciresului, care sunt si cele mai bogate in resturi faunistice), principala specie vanata este renul, iar majoritatea cercetarilor ce tin de determinarea sezonalitatii se axeaza pe aceasta specie. Avand insa in vedere pe de o parte variabilitatea comportamentala a renului si pe de alta parte a celorlalte specii vanate preponderent (bovidele mari si calul), ne punem problema strategiilor de vanatoare pe care le-au ales oamenii din paleolitic. Au practicat o vanatoare masiva in timpul migratiilor acestor animale (daca migrau) sau au vanat continuu pe parcursul anului? Au vanat neselectiv sau au preferat unele clase de varsta sau sex?

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.