Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Omul si plantele. Manual de analiza carpologica - Mariana Plesa, Marin Carciumaru, Monica Margarit

Omul si plantele. Manual de analiza carpologica - Mariana Plesa, Marin Carciumaru, Monica Margarit
-10%
Preț: 11,70 lei
13,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Joi, 9 Apr. 2020
ISBN: 9737925726
Anul publicării: 2005
Pagini: 232
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Carpologia este disciplina care se ocupa cu studiul fructelor si semintelor identificate in diferite contexte arheologice. Practicarea acestei discipline implica cunostinte din ambele domenii si o stransa colaborare intre arheolog si botanist. Poate de aceea, este binevenita o astfel de lucrare, coordonata de un specialist cunoscut pentru activitatea ca arheolog si carpolog. In ceea ce priveste structura sa, primul capitol prezinta problemele de terminologie, pornind de la controversele scolii franceze si a celei anglo-saxone, modalitatile de conservare ale materialului carpologic (resturi carbonizate, impresiuni pe ceramica, resturi de seminte si fructe uscate, conservarea in mediul umed, conservarea prin oxizii din metale sau prin mineralizare etc.), prelevarea mostrelor, anliza si interpretarea datelor, aportul carpologie in cercetarea arheologica. Cel de al doilea capitol include un mic istoric al cercetarilor in domeniu.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.065 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.