Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Capitalism si democratie. Principii, Structuri, Evolutie - Alexandru Mamina

Capitalism si democratie. Principii, Structuri, Evolutie - Alexandru Mamina
-10%
Preț: 28,80 lei
32,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 8 Apr. 2020
ISBN: 9786065371651
Anul publicării: 2013
Pagini: 232
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Volumul de fata interpreteaza societatea si tensiunile actuale prin prisma problemei reprezentativitatii si a mecanismelor de functionare ale sistemului. Trateaza deci relatia structurala a capitalismului cu democratia, cu o privire particulara asupra transferului deciziei de la institutiile nationale rezultate din alegeri, catre functionarii internationali. Abordeaza anumite aspecte ale mentalului contemporan, precum si cadrul existentei cotidiene – de la institutiile civile si invatamant, pana la sport si sociabilitatea aferenta gastronomiei, imbinand in acest fel perspectiva analitica macrosociala cu aceea microsociala, in incercarea de a conferi contextului general dimensiunea existentei umane concrete.
Este o viziune care presupune metodic multiperspectivitatea, abordarea temei din unghiuri complementare, motiv pentru care semnatarii articolelor sunt specialisti din domenii diferite: istorie, filosofie si stiinte politice, drept, si sociologie. Totodata, pe langa nivelul expertizei profesionale, diversitatea optiunilor doctrinare ale autorilor garanteaza o data in plus calitatea analitica a lucrarii, intrucat se evita riscul eventualei escamotari a aspectelor neconvenabile din punct de vedere partizan. Miza volumului nu este persuasiunea in favoarea stangii sau a dreptei, ci explicarea pluralista a sensului crizei actuale. Pe aceasta cale cititorul are ocazia sa cunoasca mai multe laturi si mai multe evaluari ale chestiunii, formandu-si apoi propria parere.
Alexandru Mamina

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.