Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Social-democratie si cultura. De la marxism la postmarxism - Alexandru Mamina

Social-democratie si cultura. De la marxism la postmarxism - Alexandru Mamina
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 2 Apr. 2020
ISBN: 9786065370425
Anul publicării: 2010
Pagini: 204
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE


In istoriografia romana dl. Alexandru Mamina este o prezenta mai putin obisnuita prin tematica studiilor sale si prin maniera de a le trata. Revenirea la sursele originare, intr-o vreme cand „legea” este utilizarea masiva a lucrarilor…
Noutatea acestei lucrari rezida intr-o abordare inedita a evolutiei ideologiei social-democrate. Asa cum remarca si autorul exista o foarte bogata literatura despre drumul parcurs de social-democratie de la teoria marxista a luptei de clasa la reformism. Ceea ce si-a propus insa dl. Alexandru Mamina este de a reface acest itinerar dintr-o tripla perspectiva: a) conceptia asupra cunoasterii (modelul gnoseologic); b) conceptia asupra raporturilor de clasa (intelegerea societatii); c) conceptia asupra statului (interpretarea sensului activitatii politice).
… Prin informatia adunata, analiza perfecta si claritatea expunerii, autorul a izbutit sa-si atinga obiectivele fixate si sa ofere astfel o imagine innoitoare trecerii social-democratiei de la teoria marxista a luptei de clasa la programul adoptat de Partidul Social-Democrat din RFG, la Congresul de la Bad Godesberg (1959), expresia cea mai elocventa a reformismului…
Acad. Florin Constantiniu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.