Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Marxismul occidental si marxismul oriental. Ideile, societatea, cultura - Alexandru Mamina

Marxismul occidental si marxismul oriental. Ideile, societatea, cultura - Alexandru Mamina
-10%
Preț: 23,40 lei
26,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 10 Apr. 2020
ISBN: 9786065370753
Anul publicării: 2011
Pagini: 176
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Filosofia triumfa cu usurinta asupra relelor trecute si a relelor viitoare, dar relele prezente triumfa asupra ei
La Rochefoucauld, Maxime.
 
Dorindu-se un analist exterior angajamentului politic, un analist obiectiv, asertiune cam simpla despre care s-ar putea discuta indelung, se releva totusi ca lucrarea genealogica a domnului Mamina asupra marxismului apartine unei specii prea rare in Romania pentru a nu-i semnala interesul singular. Pentru tinerele generatii indopate de cultura pop-rock de doua parale si de publicitate pentru tot felul de marfuri, unele mai inutile decat altele, imbibate cu povestiri memorialistice despre minunatii ani interbelici (cand Romania era deja ultima tara din Europa in privinta dezvoltarii sanitare, a invatamantului si a sperantei de viata, dar prima in privinta foametei rurale si a ratei mortalitatii infantile), cu smiorcaieli legate de soarta lui Zelea-Codreanu (cine seamana vant culege furtuna; cine seamana crima politica risca aceeasi soarta!), abrutizate de lamentarile anticomuniste de opereta care au vandut celor mai doritori o dizidenta de bazar, uitand sa-i onoreze, cum se cuvine, pe adevaratii dizidenti, deci pentru acest tineret pe care anumite elite il mentin intr-o amnezie culpabila, aceasta lucrare soseste la momentul potrivit…
Munca de cercetare a domnului Mamina este un prim pas important realizat pe scena culturala romaneasca. Ea ofera celui care vrea sa citeasca si sa se informeze (nimeni nu spune ca trebuie sa adere), surse bibliografice bogate adesea necunoscute pe malurile Isterului si, last but not least, lasa generatiilor romane viitoare o urma fundamentala, remontarea ca si cultura acestei tari cu un trecut recent stalinist apoi national-comunist nu va fi total orfana de o meditatie serioasa asupra insusi acestui trecut, in ansamblu profund european si care, intr-un grad sau altul, cu entuziasm sau adversitate, simpatie sau ura, revolta eliberatoare sau servitute voluntara, ne-a implicat pe toti, inclusiv si mai ales pe cei care astazi se feresc de el. Astfel, citind mai tarziu lucrarea domnului Mamina, tineretul curios si preocupat va intelege poate ca devenirea care-i apartine include, volens nolens, marxismul si multiplele sale avataruri mult mai mult decat si-ar fi putut imagina vreodata.
Claude Karnoouh,
Bucuresti, martie 2011

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.